Stearinlys, servietter, bordløbere og papirduge - Lys og Stil


Kom ind i Webshoppen   |   Duni   |   Festbordet   |   Servietfoldning   |   Information   |   Farveguide   |   Nyhedsbrev



Vin til festen

Der findes sikkert ikke to personer i hele verden, der har samme mening om mad og vin...

Alligevel går du nok ikke helt forkert i byen, hvis du følger nedenstående tommelfingerregler.

SPAR 10% ved køb af vores kvalitetsvine

Besøg vores vinsalg via dette link www.vineogstil.dk og SPAR 10% på kvalitetsvine fra Frankrig, Italien, Australien, New Zealand og Spanien.

Du behøver ikke købe en hel kasse med 6 stk. eller 12 stk. af samme vin - Nej, du kan sagtens blande og blot bestille de vine og det antal du ønsker, dog minimum 6 flasker!

Klik her og SPAR 10% på kvalitets vine til festen og hyggelige stunder!

Festbordet
Forberedelse
Bordplan
Borddækning
Service
Blomster
Tilbehør
Vin til festen

Vin til festen


Tips om vinen

Velkomstdrinken kan f.eks. bestå af:
tør Sherry, Portvin, Dubonnet, Campari eller Martini.

Skænkes evt. i høje slanke glas, med en isterning i hver, eller du kan have en spand isterninger stående, så gæsterne kan forsyne sig selv.

Forretten (fisk, skaldyr)
Hvidvin, Rhinskvin eller Moselvin

Hovedretten (sprængt kød, kogt fjerkræ)
Hvidvin, Vin Rosé eller let rødvin

Hovedretten (lyst kød, stegt fjerkræ)
Let rødvin

Suppen
Tør Sherry eller hvidvin

Ost
Rødvin, kraftig eller let efter smag

Desserter og frugt
Portvin, Madeira, Sherry, Champagne
- husk blot en sød vin til en sød dessert.

Vinens serveringstemperatur

Rødvine 17 - 20°
Trækkes op og stilles i det rum, hvor der skal spises, mindst 3 timer før serveringen, så bliver den god.

Hvidvine 8 - 10°
Stilles evt. på kældergulvet eller andet køligt gulv i nogle timer.

Champagne 3 - 6°
Stilles eventuelt i køleskabet.

Dessertvine 12 - 15°
Stilles på gulvet i stuen, væk fra fra radiatoren eller anden varmekilde.

Cognac ca. 18°
Almindelig stuetemperatur i skab.

Likører 6 - 8°

Antal glas pr. flaske

Rødvine, Rosévine:
1/1 flaske = 3/4 ltr. ca. 6 glas.

Hvidvine, Rhinskvine, Moselvine:
1/1 flaske = 3/4 ltr. ca. 8 glas.

Sherry, Portvin, Madeira:
1/1 flaske = 3/4 ltr. ca. 15 glas.

Champagne:
1/1 flaske = 3/4 ltr. ca. 7 glas.

Cognac:
1/2 flaske (2 cl. til hver) ca. 15 glas.

Likør:
1/2 flaske (2 cl. til hver) ca. 15 glas.

Chateauneuf Du Pape, Cuvee Tradition, Rouge (2007)

Highfield Estate, Sauvignon Blanc (2008)

Colli Eugani Fior D Arancio Spumante

 

Lys og Stil - stearinlys, servietter, papirduge og bordløber til borddækning af festbordet